KAMPIOENSCHAPPEN

Binnen de Vereniging worden diverse kampioenschappen verreden. Bij zowel de motorfietsen als bij de auto´s wordt gestreden voor het eXplosion clubkampioenschap. Alleen leden van de Vereniging komen hiervoor in aanmerking. Dit kampioenschap geldt voor alle door eXplosion geaccepteerde klassen te weten:

Auto´s Motorfietsen
Streetmachines ET/A Street Bike
Streetmachines ET/B Ultimate Street Bike
Super Street Car Street Twin
Super Gas Super Street Twin
Super Comp Super Street Bike
Competition Eliminator Super Twin Top Gas
Pro Mod Funny Bike

Daarnaast wordt bij de auto´s om het KNAF Open Nederlands Kampioenschap gereden en bij de motorfietsen om de KNMV Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Er zijn aan deze Nederlandse kampioenschappen wel diverse eisen verbonden.

MOTORFIETSEN

Nieuw in 2006 is het kampioenschap om het KNMV Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Dit kampioenschap geldt voor de klassen:

Super Street Bike

Super Street Twin

Funny Bike

Super Twin Top Gas

Een ONK is geldig als in het seizoen in de eindstand minimaal 8 KNMV licentiehouders hebben meegedaan, die beschikken over minimaal een Nationale licentie. Districtslicentiehouders tellen niet mee en kunnen derhalve ook geen aanspraak maken op dit ONK. Alle Nationale licentiehouders (of licentiehouders met een hogere licentie) dienen KNMV lid te zijn.

AUTO´S

Voor het KNAF Open Nederlands Kampioenschap tellen in de regel alle klassen mee. De voorwaarden voor een geldige Nederlands kampioenschap zijn het aantal wedstrijden en het aantal deelnemers per wedstrijd.

Het aantal wedstrijden waaraan deelgenomen moet worden is vier. De Vereniging beschikt niet over een vaste locatie. Op de aanwezige locatie mogen maar drie evenementen georganiseerd worden.

Daarom verzoekt eXplosion bij de KNAF om dispensatie te krijgen om over drie wedstrijden de titelstrijd te laten gaan.

Daarnaast moet bij iedere wedstrijd minimaal 7 licentiehouders meegedaan hebben. Hiervoor gelden ook de buitenlandse licentiehouders. Bij onvoldoende deelname aan een klasse vervalt het Open Nederlands Kampioenschap.