Zijn eerste optreden in Nederland tijdens de MPM Internationals is Adam Flamholc zodanig goed bevallen dat de kersverse baanrecordhouder eind augustus opnieuw op de Dragstrip Drachten te bewonderen is. Maar dat is nog niet alles,  met zijn bedrijf MMR wordt de Zweed zelfs één van de sponsors van AutoMotoShow 3.

Tekst: Remco Scheeling
Foto’s: Remco Scheelings

Met Adam Flamholc en zijn Pro Mod Camaro heeft AutoMotoShow 3 er een absolute publiekstrekker bij. De Zweed won afgelopen seizoen niet alleen de European Finals op Santa Pod,  maar eindigde ook op een derde plaats in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap en behoort tot het selecte groepje van vier Europese rijders dat over de ¼ mijl de 6-seconden-barrière heeft weten te doorbreken. Tijdens de MPM Internationals half juli was Flamholc voor het eerst in Nederland te bewonderen en scherpte met zijn tijd van 4,18 seconden meteen het Pro Modified-baanrecord over de 1/8 mijl op Drachten aan. De baan en entourage van AutoMotoShow en Drachten viel bij de Zweed in zodanig goede aarde dat hij beloofde zeker een keer terug te komen. Flamholc laat er geen gras over groeien want bij de eerstvolgende wedstrijd op de Dragstrip Drachten, AutoMotoShow 3 (26 tot en met 28 augustus) is hij meteen weer van de partij. Eén ding is zeker,  een aanval op zijn eigen baanrecord kan niet uitblijven.

Maar Flamholc wilde nog iets meer terugdoen voor Drachten. Zo zal de Zweed met zijn bedrijf MMR (Malmö Motor Renovation) optreden als één van de sponsors van AutoMotoShow 3 en daartoe de naam van één van de banen adopteren. MMR werd opgericht in 1990 en houdt zich bezig met het bouwen en prepareren van motoren. In 2003 kocht MMR Motorenova in Helsingborg en in 2005 Unicardan (aandrijfassen). Tot de klantenkring van MMR behoren niet alleen teams uit het dragracen en de ‘gewone’ circuitsport maar ook bijna alle grote autodealers en garagebedrijven van bijvoorbeeld BMW,  Volvo,  Mercedes en GM. MMR ziet mogelijkheden in andere Europese landen en kijkt derhalve nu ook over de Zweedse grenzen. Sinds 1991 runt MMR tevens Flamholc Racing. Het team was de afgelopen jaren actief in de klassen Competition Eliminator,  Pro Stock en nu dus Pro Modified.

Adam Flamholc mag dan de bekendste Europese dragracer zijn die tijdens AutoMotoShow 3 op de Dragstrip Drachten in actie komt,  de Zweed is zeker niet de enige en daarmee belooft ook de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap weer een zinderend spektakel te worden. In de Pro Modified klasse krijgt Flamholc namelijk concurrentie van David Vegter,  de Nederlandse Pro Mod-piloot die tijdens de MPM Internationals al nauwelijks voor de snelle Zweed onderdeed. Maar daarnaast bestaat de kans dat Flamholc nog een landgenoot uit de Pro Modified klasse meeneemt.

Een andere rijder die alles in het werk stelt om eind augustus de Dragstrip Drachten met een bezoek te vereren is Derek Flynn. Met zijn Gold RV Top Methanol Dragster had de Engelsman er half juli al bij willen zijn maar toen gooide in Finland opgelopen schade roet in het eten. Als Hockenheim minder problemen oplevert is de kans levensgroot dat ook Flynn in Drachten in actie komt.

AutoMotoShow 3 wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus op de Dragstrip Drachten. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 15,00 de zaterdag € 20,00 en de zondag eveneens € 20,00. Afzonderlijke tickets voor de feestavond op zaterdag kosten € 10,00. Tweedaagse tickets zijn voor € 30,00 te koop terwijl voor een driedaagse totaalticket € 35,00 moet worden betaald. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Tickets zijn te koop bij de filialen van de Free Record Shop en Van Leest maar ook online te bestellen via www.automotoshow.nl.