Dutch Muscle Cars & Dragracers

Drachten Internationals brengt snelheid in zijn meest extreme vorm

Van uitstel komt beslist geen afstel. Nadat de Drachten Internationals, het traditionele hoogtepunt van het Nederlandse dragrace-seizoen, in juli door de overvloedige regenval moest worden uitgesteld, is het op 17, 18 en 19 augustus dubbel raak. Naast alle klassen voor het Open Nederlands Kampioenschap en de EDRS European Drag Racing Series, komen er met Ramon van der Weurf en Wendy Baker twee echte Nostalgia Funny Cars aan de start. Met hun jaren ’70 looks zijn deze Funny Cars niet alleen een lust voor het oog, maar met hun methanol en nitro gestookte 2.000 pk sterke motoren komt ook het oor niets tekort. Eindelijk staat Drachten weer drie dagen lang in het teken van auto’s en motoren waarbij de prestaties van een Formule 1-bolide verbleken.

Lees verder op Autosport.nl

Tekst & Foto: Remco Scheelings

You must be logged in to post a comment Login