Met de Drachten Internationals is het laatste anderhalf jaar van door regen verstoorde wedstrijden in één klap vergeten. Onder tropische omstandigheden werd op een perfecte Dragstrip Drachten de tweede ronde van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing afgewerkt. De rijders konden in drie dagen alle in het verleden misgelopen runs in één keer inhalen en trakteerden het publiek op snelle tijden, hoge eindsnelheden, spannende finishes waarbij regelmatig de reactietijd doorslaggevend was. Grootste winnaars werden Sandro Bellio die de klasse Super Pro ET op zijn naam schreef en vader en zoon Gerd en Markus Habermann die de hoofdprijzen in de klassen Super Comp en Super Gas in de wacht sleepten. De schade bij een tweetal crashes bleef gelukkig beperkt tot het materiaal en een gedeukt ego.

Lees verder op Autosport.nl

Tekst &  foto’s: Remco Scheelings

Remco Scheelings maakte tevens nog een fotoverslag van het randgebeuren op Drachten. Tropisch dragparadijs Drachten, lees dat verder op Autosport.nl