Dutch Muscle Cars & Dragracers

European Finals op SantaPod

Thomas Nataas en Jonnie Lindberg hebben tijdens de European Finals hun eerste FIA Europees Kampioenschap in de Top Fuel en Top Methanol Funny Car klasse veiliggesteld. Michael Gullqvist wist in de Pro Modified klasse zijn titel te prolongeren, terwijl Jimmy Alund na een jaar onderbreking nu voor de achtste keer de Pro Stock titel voor zich opeiste. Lindberg gaf zijn kampioenschap extra glans met een zege en een nieuw wereldrecord. De Nederlanders deden het in de Pro Modified klasse op Santa Pod meer dan uitstekend. Robert Joosten, Marc Meihuizen en David Vegter wisten alle drie tot de halve finales door te dringen, maar uiteindelijk ging de winst in de finale tussen Joosten en Bruno Bader naar de Zwitser. Bij de motoren schreef Elvira Karlsson geschiedenis door als eerste in Europa met een Pro Stock Bike de 7-secondengrens te doorbreken.

Tekst: Remco Scheelings

Lees verder op Autosport.nl


You must be logged in to post a comment Login