Dutch Muscle Cars & Dragracers

Dragracing: Nieuw hart voor The Oomen Viper: 811ci

Nieuw hart voor The Oomen Viper

oomen kop

Door een flinke harttransplantatie heeft dragracer Johan Oomen komend seizoen het dubbele aantal pk’s tot zijn beschikking. In het vooronder van zijn Dodge Viper GTS/R moet de 598 cubic inch motor namelijk plaatsmaken voor een onlangs in Zweden bij Mats Wicktor gekocht exemplaar met een inhoud van 811 cubic inch. Het speciale Wizards of NOS lachgassysteem brengt de Pro Modified-motor meteen al naar een slordige 2.800 pk en daarmee komen tijden van laag in de 6 seconden binnen het bereik van de rijder uit ‘s-Gravenzande. “We willen verder en dit is een mooie stap”, aldus Oomen over zijn nieuwe aanwinst.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en The Oomen Dragracing

Lees verder op Autosport.nl

You must be logged in to post a comment Login